Forens gaat crisis meer voelen

Volkskrant 5 mei 2012Zowel trein-, bus- als autoreizigers gaan voor het woon-werkverkeer fors meer betalen als het aan de Kunduz-coalitie ligt. Volgens de NS gaan reizigers gemiddeld meer dan 100 euro per maand inleveren.

Bovenstaande kop is afkomstig van de voorpagina van de Volkskrant van vandaag, en het intro is een bijschrift bij de drie foto's van een vol treinstation, een vol busstation, en een volle snelweg.

Eindelijk wordt de Volkskrant wijzer, want waar de motor en motorscooter in de berichtgeving over mobiliteit in de regel volstrekt onterecht worden genegeerd, wordt er nu terecht aan voorbijgegaan.
Het is niet dat motor- en scooterforensen minder nadeel zullen ondervinden van de in te voeren belasting op de reiskostenvergoeding, maar hun transport is al ernstig voordelig, dus dat drama valt te overzien. Minder lollig wordt het natuurlijk voor mensen die zich hun auto of OV-abonnement maar net kunnen veroorloven.

Hoewel?
Nee, het wordt juist lolliger voor deze mensen, want nu moeten ze gaan rekenen en zullen ze tot de slotsom komen dat er maar één vervoermiddel snel en bovendien écht goedkoop is, en dat is de kleine motorscooter. En reken erop dat een motorscooter in het dagelijks gebruik aanmerkelijk leuker is dan een trein, bus of auto. Kun je in de winter nog argumenteren dat het koud is op zo'n ding, en ja, dat komt voor. Maar het is niet het hele jaar winter, mogen we constateren als we even naar buiten lopen. En dan zit je op je scootertje aanmerkelijk prettiger dan in een bus, tram, trein of auto (zelfs met airco). Wordt het dan serieus koud of nat, kun je altijd nog met het OV of de auto gaan.

Klinkt logisch?
Is ook logisch, maar desondanks zijn er maar weinig automobilisten die dit bedenken. Altijd hoor je: "Op een motor word je nat." En: "Op een motor is het koud."
Ja, maar nat word je dus alleen als het regent, en zelfs dan niet als je een pak aantrekt, en koud krijg je het dan ook niet, vooropgesteld dat het geen tien graden vriest.
Ooit een ongelukkige motorrijder ontmoet, lente, zomer, herfst of winter?

Laatst stond er ergens op nujij.nl een doorgeplaatst bericht van Stadsmotor.nl, met daaronder een snedig commentaar van onbekende afkomst: "Wij van Stadsmotor adviseren de motor."
Een ondoordachte verwijzing naar de geestige reclame van WC-Eend (1989), want anders dan WC-eend, dat wel WC-eenden verkoopt, verkoopt Stadsmotor.nl geen stadsmotoren.
Stadsmotor.nl verkoopt alleen maar een idee, gratis bovendien, dat de Nederlandse burger heel wat reis-ellende en geld kan besparen. En mocht het milieu je interesseren, een scooter is nog onwaarschijnlijk zuinig ook.

Michiel Heemskerk
25 mei 202

Lees alle blogs op Stadsmotor.nl
{jcomments on}

Volkskrant 5 mei 2012

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Motormetropoolpraat Michiel Heemskerk Forens gaat crisis meer voelen

Disclaimer - Privacy Policy