De beste reclame voor de motor...

GITP20110224MOTOR546Hoe een mens zich kan vergissen in z'n eigen IQ. Al jaren vraag ik me af waarom de Motorbeurs toch uitgerekend in de Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden. En het antwoord ligt zo voor de hand...

...want wat stonden er afgelopen zaterdag waanzinnige files op de Ring Zuid van Utrecht.
Normaal gesproken zijn we – komende vanuit de richting Amsterdam – best blij met die nieuwe tunnel bij Utrecht West, maar nu mis je de afslag Jaarbeurs en moet je dus over de A12 richting Houten om daar de afslag Jaarbeurs te nemen. Net als een miljard andere motorliefhebbers die vermoedelijk vanwege de weersomstandigheden toch maar met de auto waren gekomen.

Uiteraard roste Stadsmotor.nl – gezegend met postduiveninstinct – de vintage Benz-diesel knalhard voorbij de afslag Houten, om een stukje A27 te nemen richting het noorden, afslag UMC en dwars door de stad (de borden 'milieuzone' negerend) naar Centrum West. Gepiept in een kwartiertje, waarna het nog maar een halfuur duurde om de laatste honderd meter te overbruggen.

Het is niets minder dan briljant dat de organisatoren van de Motorbeurs jaar in, jaar uit voor de Jaarbeurs kiezen. Geen enkele plek in Nederland is in geval van drukte zo volkomen ********** te bereiken per auto, of het zou het Arnhemse Gelredome moeten zijn. En als alternatief dus de trein, door de absolute hel op aarde, genaamd Hoog Catherijne, gebouwd op het onbetrouwbaarste treinknooppunt ter wereld, Utrecht Centraal.

Zelfs het weer werkte mee voor de standhouders: het was steenkoud buiten.

De motivatie om motor te willen gaan rijden komt op de Motorbeurs niet uit de motoren, noch uit de overvloedig aanwezige motorkleding. De kwaliteit van de Utrechtse infrastructuur, de bittere kou maakt dat je je knip wilt trekken om zo snel mogelijk een motor te kopen met bijpassend pak. De gedeelde ellende creëert het bijbehorende saamhorigheidsgevoel. Geniaal...

Michiel Heemskerk
25 februari 2013

Lees alle blogs op Stadsmotor.nl
{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Motormetropoolpraat Michiel Heemskerk De beste reclame voor de motor...

Disclaimer - Privacy Policy