Proefzitten voor de Sprinter

En zo kunnen treinreizigers vanaf vandaag op Rotterdam Centraal proefzitten op drie verschillende typen stoelen voor de nieuwe Sprinters die de NS gaat aanschaffen. Deze treinreizigers zullen samen met deskundigen van de NS bepalen welke stoel het uiteindelijk gaat worden.

Afgelopen najaar maakte de NS bekend nieuwe Sprinters te kopen. Het gaat om zestig treinen bij de Zwitserse fabrikant Stadler die vanaf 2016 het spoor op gaan en 118 nieuwe Sprinters van treinenbouwer CAF die naar verwachting in 2018 op het Nederlandse spoor gaan rijden.

Geen spul van AnsaldoBreda, gelukkig (denk aan het Fyra-debacle), en naar verluidt gaan de nieuwe Sprinters ook weer toiletten krijgen. Deze waren echter nergens te bekennen op Rotterdam Centraal. Wat er gelukkig wel volop was in de stationshal: plek om te staan. En zo konden we toch alvast een beetje wennen aan de nieuwe Sprinters, want ik weet niet hoe het met u zit/staat, maar de zitplaatsen in mijn trein – de Sprinter van Hoorn Kersenboogerd naar Hoofddorp – zijn altijd bezet tegen de tijd dat de trein mooi Purmerend – home of the oehoe – aandoet.

We zijn nog even op zoek geweest naar sta-deskundigen van de NS, maar die waren, net als de toiletten, nergens te vinden.

Michiel Heemskerk, verkeersfilosoof
Vrijdag 13 maart 2015

Lees alle blogs op Stadsmotor.nl
{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Motormetropoolpraat Michiel Heemskerk Proefzitten voor de Sprinter

Disclaimer - Privacy Policy