AutoRai Primeur!

file- ergensHet duurt nog even voor de AutoRai op 17 april zijn deuren opent, maar het belangrijkste autonieuwtje van 2015 werd gisteren al bekend! En nee, het was geen 1 april-grap.

En dat autonieuwtje was natuurlijk dat de filezwaarte (lengte keer duur van de file) in de eerste drie maanden van dit jaar voor het eerst weer op het niveau is van voor het begin van de economische crisis! De filezwaarte nam ten opzichte van vorig jaar zelf met 56% toe, meldde de ANWB. En dat terwijl er tussentijds heel wat infrastructuur is bijgebouwd (bijvoorbeeld de tweede Coentunnel en A5) en verbreed (bijvoorbeeld A2) en heel wat vluchtstrook is omgevormd tot spitsstrook (overal in het land). Maar de economie trekt weer aan – zeggen ze, merk er niets van – en meer mensen zijn terug in de auto gestapt omdat er ineens geen files meer stonden. En dus staan we weer ouderwets met z'n allen bumpertje aan bumpertje.

AutoRai

In de file om auto's te kijken op de AutoRai.

Een tip voor automobilisten die van plan waren de AutoRai te bezoeken: koop géén grotere auto, maar een kleintje en steek de honderden (!) euro's die je maandelijks (!) overhoudt in een echt rijbewijs en een motor of scooter. Niet alleen treed je toe tot het selecte gezelschap echte mannen (m/v), ook sta je nooit meer in een file, hoe zwaar die ook mag zijn...

Michiel Heemskerk, verkeersfilosoof
2 april 2015

Lees alle blogs op Stadsmotor.nl
{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter

Disclaimer - Privacy Policy