Autorijden in Nederland het fijnst!

MOUNTAIN VIEW - Nederlanders zitten van alle automobilisten ter wereld met het meeste plezier achter het stuur. Dat blijkt uit de 'Driver Satisfaction Index' van Waze, een navigatie- en verkeersinformatie-app die door gebruikers wordt bijgehouden.

Nederland scoorde een 7,9, het hoogste cijfer. Onderaan de lijst bungelt El Salvador. Daar hadden automobilisten maar een 2,1 over voor de autoritbeleving.
Waze inventariseerde de mening van 50 miljoen automobilisten in 32 landen over de drukte op de weg en het aantal files, het wegennet, veiligheid, beschikbaarheid van benzinestations en parkeerplaatsen, en de impact van brandstofprijzen op het rijgedrag.

Alzo rapporteerde hedenochtend De Telegraaf, nagepapegaaid door de nieuwszenders. En dat nog maar een dag nadat werkgeversorganisaties in de regio Amsterdam de noodklok luidden voor het verkeersinfarct dat er volgens hen binnenkort aan zit te komen. En na het middaguur vandaag werd bekend dat het in juli, augustus en september veel drukker op de Nederlandse snelwegen was in vergelijking met die periode in 2014. De filezwaarte nam met liefst 18 procent toe, zo berekende de ANWB. De filezwaarte nam het meest toe in de regio Amsterdam, gevolgd door Utrecht en Rotterdam. In de ochtend was het op dinsdag het drukst en in de middag op donderdag.

Maar autorijden in Nederland is het fijnst, weten ze in Mountain View, Californiƫ, alwaar de app Waze wordt geƫxploiteerd.

Ikzelf had nog nooit van Waze gehoord, en met mij behoorlijk veel automobilisten, denk ik zo, als Nederland het presteert om als beste autoland ter wereld uit de bus te komen.
Ik weet niet wat ik erger vind. Dat Nederland aldus gepresenteerd wordt, of dat de serieus bedoelde media het bericht verspreiden. Ieder weldenkend mens kan snappen dat een onderzoek gebaseerd op gebruikers van een app, en dan nog een vrijwel onbekende app, nooit representatief kan zijn voor de realiteit. Desondanks wordt het zo gepresenteerd, en overgenomen. Met het risico dat er mensen zijn die het bericht serieus nemen. Die zullen duidelijk niet in Nederland wonen.

Waze is helemaal geen app.
Waze is een ingenieus complot van de ons omliggende landen om asielzoekers naar Nederland te lokken: "Laten we maar zeggen dat je in Nederland lekker kunt rijden!"
En die asielzoekers: "Jottum! (Dayum!) Allemaal naar Nederland, daar kun je lekker rijden!"
Dat u weet waar het verkeersinfarct vandaan komt. Waze.

Michiel Heemskerk, verkeersfilosoof
1 oktober 2015

Lees alle blogs op Stadsmotor.nl

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Motormetropoolpraat Michiel Heemskerk Autorijden in Nederland het fijnst!

Disclaimer - Privacy Policy