Arie Boomsma's espresso

S 125Gezien, die reclame waarin de heiligste presentator van Nederland, Arie Boomsma, volledig uit zijn schuifdak gaat omdat hij geen espresso krijgt?
Is ook niet interessant.
Wel interessant is de manier waarop de assistente in de tv-spot zich naar een supermarkt spoedt om espresso te halen. Op een scooter natuurlijk
.

 

Het is een Vespa, menen we op te kunnen maken aan de enkelzijdige voorwielophanging, maar welk type?
Maakt ook niet uit.
Het moet natuurlijk wel een Vespa zijn, als oermodel van de scooter en bovendien net zo Italiaans als espresso.
Maar daar gaat het ook niet om.
Waar het om draait, is niet de koffie van Boomsma of Douwe Egberts, of de enorme grap dat hij als goed Christen zou vloeken als een bootwerker (wat uiteraard goed komt na een kopje espresso –gejat van Cup a Soup met Ruben van der Meer), maar die scooter.
Die koffie interesseert ons niets, net zo min als de bezigheden of het taalgebruik van heer Boomsma. De verborgen boodschap van de reclamespot is dat als je haast hebt, er eigenlijk maar één vervoermiddel is: de scooter.
Waarmee reclamemaker FHV BBDO nogmaals de mist in gaat, want als de assistente écht haast had gehad, had ze wel een bromscooter of – beter nog – motorscooter gepakt. En dat is niet het geval, want ze draagt geen helm en het is dus een snorscooter. (Of ze is in overtreding.)

Waarom rijden pizzakoeriers op brommers?
Brommers zijn sterk genoeg om pizza's te kunnen vervoeren en daarnaast in stedelijk gebied oneindig veel sneller dan auto's, hoewel niet zo snel als motorscooters.
Maar ze mogen worden bediend door goedkope bestuurders die geen kennis hebben van angst, (verkeers)regels, normbesef of verantwoordelijkheidsgevoel. En dat is in die business een serieus pluspunt.

Laten we niet vergeten dat het niet de schuld is van de scooter dat deze wordt misbruikt voor allerlei dubieuze praktijken; het rijgedrag van pizzakoeriers, tv-reclames die onze vrije tijd verknallen...

Michiel Heemskerk
6 december 2012

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.


Lees alle blogs op Stadsmotor.nl
{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter

Disclaimer - Privacy Policy