Yamaha R1 'Agostini'

111214FVEF0434Gisteren, bij het 1-jarig bestaan van 's lands leukste en nuttigste motorwebsite Stadsmotor.nl, stroomden de felicitaties, slagroomtaarten, kisten champagne en truffels niet direct binnen, maar niemand wist dan ook dat we één jaar bestonden, behalve de medewerkers van Stadsmotor.nl zelf, en zelfs daarvan maar een enkeling. Toch werd het een gedenkwaardige dag.

Maar goed dat er een uitnodiging van Yamaha lag, om in het Amsterdamse Hilton Hotel getuige te zijn van de presentatie van de Yamaha YZF-R1 'Agostini'. Want het Hilton had voorzien in champagne, sushi, yakitori, noodles met eendenborst en zo voorts, spul om een feestelijk gevoel van te krijgen, al kwamen we druipnat binnen na een wilde rit over de even drukke als winderige Ring A10 en door duister Oud-Zuid.
Niet echt een tijd of plek om een supersportmotor te presenteren, nee, december in de hal van het Hilton, maar dat had dan ook een andere reden, te weten de aankondiging van het eerste Papageno Gala door Stichting Papageno voor autistische kinderen, opgericht door Aaltje van Zweden, echtgenote van de bekendere Jaap van Zweden, dirigent van het Amsterdamse Concertgebouworkest en op vijf december in New York uitgeroepen tot Conductor of the Year 2012.
Het Papageno Gala is een benefietconcert, hetgeen betekent dat prominenten geheel belangeloos hun gezicht laten zien en dat de opbrengst van onder andere de kaartverkoop ten goede komt aan de organiserende stichting. Deze stichting had een concertvleugel nodig voor gastartiest Wibi Soerjadi, en vond deze bij Yamaha, het merk van de drie gekruiste stemvorken, op deze website beter bekend als het merk van de fijne tweewielers.
En zat Yamaha er toch in, dan meteen maar een mooie motor ter veiling aangeboden, te weten een nagelnieuwe special edition YZF-R1 'Agostini'. En als er dan toch een special met de naam 'Agostini' – geheel in de kleuren van de kampioensmotor van zijn naamgever Giacomo Agostini – wordt uitgereikt, dan meteen maar door Giacomo Agostini (69) in eigen persoon.
Ago Jaap en meneer HiltonVan Zweden met Ago
En zo stond Stadsmotor.nl oog in oog met deze legendarische vijftienvoudig (!) wereldkampioen wegrace, die in zijn loopbaan 122 Grand Prix wist te winnen: sinds 1976 twee ongebroken records. Nu schijnt Giacomo wel vaker in Nederland te verblijven, vernamen we van oud-collega Arie van Moto73, dus zo bijzonder is de ontmoeting ook weer niet en dat ontslaat ons van de verplichting om een heel verhaal over hem op te hangen.
Wel is het vermelden waard dat hij zo klein is – net als Jaap van Zweden en Wibi Soerjadi overigens – dat ze op elkaars schouders nog niet zo lang zijn als de afzonderlijke leden van uw gezegende Stadsmotor.nl-delegatie. Maar dat is dus geen belemmering om vijftienvoudig wereldkampioen te worden of dirigent van een jaar dat nog moet beginnen of bestuurder van een driewielige Yamaha (de concertvleugel). Dat het maar even gezegd is.
Wibi en Ago (2)

Over de R1 'Ago' in kwestie – gesigneerd door de meester, met eigen ogen gezien! – kunnen we melden dat deze op www.r1-agostini.nl wordt geveild, samen met een een fijne AGV-helm, eveneens in de kleuren van Agostini. De veiling zal lopen vanaf zondag 12 februari tot en met zondag 26 februari 2012, de laatste dag van de Motorbeurs Utrecht. Voor bleekneuzen, koukleumen, bange poeperds en andere zoetwatermatrozen het onofficiële begin van het motorseizoen, voor stadsmotorrijders gewoon, zomaar een dag...

Michiel Heemskerk
16 december 2011

Handtekening 3111214FVEF0434111214FVEF0516111214FVEF0566111214FVEF0630111214FVEF0847111214FVEF0833

Lees alle blogs op Stadsmotor.nl
{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter

Disclaimer - Privacy Policy