Bewezen: Belgen zijn slimmer!

Is het in Nederland nog kommer en kwel in de motorindustrie, in België ook. Met één verschil, in België worden steeds meer lichte motoren en motorscooters verkocht. Langzaam maar zeker kruipt het verstand noordwaarts.

Als ultiem bereisde personen wisten wij van Stadsmotor.nl het al lang: Belgen zijn veel slimmer dan Nederlanders (oké, Hollanders). Belgen kunnen namelijk genieten van het leven, eten en drinken beter, hebben mooiere en grotere huizen, hebben Ardennen, en geen verkeersregels, althans niemand die erop let. Bovendien rijden ze steeds meer motorscooters, blijkt uit de verkoopcijfers 2011. Waar in Nederland de markt in zo'n beetje alle segmenten inzakt en alleen de toermotoren, allroads en motorscooters nog enige hoop op de toekomst bieden, zitten de lichte motoren (125 cc) en motorscooters bij onze zuiderburen gewoon in de lift! En met een specifieke reden, blijkt uit onderzoek: de Belgen zijn de files zat.
Zijn wij van Stadsmotor.nl roepende in de woestijn? Helemaal niet, want er is ook een Stadsmotor.be, die overigens gewoon uitkomt op Stadsmotor.nl, want zo verschillend zijn we nou ook weer niet. Feit blijft wel dat eenvijfde van de bezoekers van Stadsmotor.nl afkomstig is uit Vlaanderen (vast wel een steenrijke adverteerder die dat interessant vindt).
En in België groeit het aantal motorscooterrijders en in Nederland niet.
Wat zegt dat ons?
Belgen kunnen nog lezen!
Weer zoiets dat in Nederland in onbruik is geraakt.
En dat niet alleen, Belgen zien ook nog in dat dat stelletje rare Hollanders van Stadsmotor.nl (oké, en een Ruhrgebied-Duitser) zo raar nog niet is met hun promotiewerkzaamheden voor de handzame motor/de motorscooter.
Dank Belgen, voor jullie steun. We zien u gerne (en kennen Ivan Heylen persoonlijk om het te bewijzen).

Michiel Heemskerk
16 januari 2012

Lees alle blogs op Stadsmotor.nl
{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Motormetropoolpraat Michiel Heemskerk Bewezen: Belgen zijn slimmer!

Disclaimer - Privacy Policy