Waarom is benzinediefstal zo erg? Het antwoord!

Drie weken na het dodelijke ongeval op de A2 was er (in Almere) weer een wilde achtervolging van benzinedieven door de politie. Waarom is de politie zo fel op benzinedieven? Het antwoord!

Op NOS.nl: "De politie heeft afgelopen nacht in Almere na een lange achtervolging twee mannen en een vrouw in een auto aangehouden. Ze hadden getankt zonder te betalen en reden met gedoofde lichten en een gestolen kentekenplaat. Bij de achtervolging probeerde de bestuurder van de verdachte auto de politieauto's van de weg te drukken. Twee politiewagens raakten zwaar beschadigd, maar er vielen geen gewonden. De achtervolging eindigde met een crash op een parkeerplaats. Daar konden de twee mannen en de vrouw ongedeerd worden aangehouden."

Wat bezielt de Nederlandse politie toch om koste wat het kost - desnoods onschuldig leven - benzinedieven te willen pakken?
We hebben er lang over nagedacht, maar weten dan eindelijk het antwoord:

Wie benzine steelt, steelt van de staat.

Meer dan zestig procent van de prijs van een liter benzine is belasting (accijns en btw). Daarnaast rijden benzinedieven veelal rond met gestolen kentekenplaten en betalen zij dus geen motorrijtuigenbelasting. Deze aanzienlijke schadepost komt eveneens voor rekening van de overheid.

Wordt je fiets/bromsnor/motor(scooter)/auto gejat: schade voor jou c.q. de verzekeringsmaatschappij.
Wordt er benzine gestolen: schade aan de overheid.

Hoe belangrijk het verschil is: in Boek 2 – over misdrijven – in het Wetboek van Strafrecht zijn van de eerste tien titels er zes bedoeld om de staat c.q. de koningin te beschermen.

Een benzinediefstal is niet zomaar een diefstal. Volgende keer even rekening mee houden.

Michiel Heemskerk
16 november 2011

Onderstaand wat YouTube-materiaal betreffende benzinediefstal...

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.







Lees alle blogs op Stadsmotor.nl
{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Motormetropoolpraat Michiel Heemskerk Waarom is benzinediefstal zo erg? Het antwoord!

Disclaimer - Privacy Policy