Forensentaks voor motoren: de SP spreekt

Drie weken geleden stelde Stadsmotor.nl de vraag 'Wordt de forensentaks ook voor motorrijders?' aan alle politieke partijen van Nederland. Met de Tweede kamerverkiezingen in het vooruitzicht reageert men niet graag. Maar toch... Ook de SP komt over de brug met een antwoord.

L.S.

Vooruitlopend op de komende verkiezingen, ten behoeve van een artikel over de mogelijk in te voeren 'forensentaks', ben ik aan het inventariseren wat het standpunt is van uw partij inzake deze nieuwe belasting in het algemeen en in het bijzonder in hoeverre die van toepassing zou moeten zijn op forensen die gebruik maken van de motor of motorscooter.
De achterliggende gedachte hierbij: een motor(scooter)rijder staat nooit in de file, gebruikt amper parkeerruimte, veroorzaakt amper slijtage aan het wegennet en belast het milieu significant minder dan een automobilist en zelfs minder dan een openbaarvervoergebruiker.

Michiel Heemskerk, Stadsmotor.nl

Deze vraag stelden wij morgen drie weken geleden aan alle politieke partijen van Nederland, met vorige week nog eens een herhaling erachteraan. De voorgenomen forensentaks mag dan de files met 10% terugdringen, daar hebben wij motorrijders - die geen files vormen - geen biet mee te maken. En dus ook niet met de 1,3 miljard euro die de maatregel moet opleveren.

Twee weken na vraagstelling hadden we antwoorden van GroenLinks, de Partij voor de Vrijheid, de Libertarische Parij, de Republikeinse Moderne Partij, de Staatkundig Gereformeerde Partij, en nu voegt ook de Socialistische Partij zich bij de waarlijk open bestuurders.

--------------------------------------------------

SP, Farshad Bashir (Tweede Kamerlid)
"Beste Michiel, de SP wil helemaal geen forensentaks! Bij ons kan de reiskostenvergoeding gewoon onbelast verstrekt worden. Als u nog vragen hebt: laat het dan gerust weten!"

--------------------------------------------------

Beste Farshad, voorlopig geen vragen. Goed bezig.

Michiel Heemskerk
6 juli 2012

Meer nieuws op Stadsmotor.nl


{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Relevant nieuws Forensentaks voor motoren: de SP spreekt

Disclaimer - Privacy Policy